Įspūdžiai po respublikinės anglų kalbos olimpiados

  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 9-tą dieną dalyvavau respublikinėje anglų kalbos olimpiadoje, kuri vyko Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje. Atvykus į mokyklą mus šiltai priėmė mokyklos savanoriai, kurie geranoriškai aprodė erdves, kuriose būsime ir padėjo kilus neaiškumams.

Atvykus į mokyklą

Visų pirma, laukė renginio atidarymas, kuriame pasirodė šios mokyklos moksleivių grupė su puikiai nuteikiančiu pasirodymu. Išgirdome mokyklos direktoriaus, renginio organizatorių kalbas ir po jų teko kibti į darbus. Pirmiausia, laukė santraukos ir blog post’o rašymas. Rašinių tema buvo „Kaip mūsų gyvenimai pasikeis 2050-taisais metais?”. Tai buvo tema apie įvairių technologijų vystymąsi ir kokie pokyčiai mūsų laukia 2050-taisias metais. Buvo gan sunku, bet su šia užduotimi susidorojau.

Susikaupimas

Po rašymo laukė kalbėjimo užduotis. Kol laukėme, kada mus pakvies kalbėti, kad nenuobodžiautume, mokykla pasiūlė įvairių žaidimų, kuriuos per pertraukas žaidžia ir šios mokyklos mokiniai: šachmatus, smiginį, stalo tenisą bei stalo futbolą. Kalbėjimo užduotis buvo visai smagi, kadangi gavę atsitiktinį partnerį turėjome kartu diskutuoti  pateikta tema, kuri mano atveju buvo LTG link tinklo traukinių bilietų pardavimas per programėlę „Google maps”. Man ši užduotis patiko, nes buvo smagu diskutuoti kartu ir, manau, su šia užduotimi susidorojau neblogai.

Vyksta žaidimai

Po rimtų ir sunkių užduočių mūsų laukė komandinės užduotys mieste. Buvome suskirstyti į aštuonias komandas, visos gavo tą pačią užduotį: mieste surasti kokį nors paminklą ir savaip interpretuoti jo esmę t. y.: ką matome, kaip galvojame kas vyksta ir apie ką tai priverčia mus susimąstyti? O po pristatymo turėjome sukurti kokį nors kūrybinį pasirodymą: šokti, dainuoti arba deklamuoti eilėraščius. Ir visą pristatymą teko parengti PowerPoint“ programa. Visų grupių pasirodymai buvo įdomūs ir kūrybingi, buvo smagu juos stebėti. Tuomet vyko balsavimas ir geriausios titulo nusipelniusiai komandai atiteko smagus rėmėjų prizas - marškinėliai. Po komandinių užduočių prasidėjo apdovanojimai.

Buvo sunku varžytis su šalies geriausiais anglų kalbą mokančiais mokiniais, pasirodžiau visai neblogai. Rezultatas - 75% iš 100%. Svarbiausia, kad smagiai praleidau laiką ir turėjau galimybę išbandyti savo jėgas nacionalinio masto olimpiadoje bei susitikti ir pabendrauti su bendraminčiais.

Autorius:
Mantė Razmanavičiūtė, IIIg kl.

Nuotraukų autorius(-iai):
Autorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos