Praktinis seminaras ,,Autizmas - praktiniai aspektai“

  • Paskelbė : Administratorius
  • Paskelbta: 2023-02-21
  • Kategorija: Renginiai

Š. m. vasario 15 dieną, Zarasų r.  Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos ugdymo skyriaus ,,Sartukas” specialioji pedagogė Birutė Razmanavičienė ir logopedė Renata Šėžienė,  surengė  praktinį seminarą ,,Autizmas - praktiniai aspektai“, skirtą Zarasų rajono švietimo pagalbos specialistams. Specialistės dalinosi savo patirtimi ir  iššūkiais, su kuriais susiduria pedagogai, ugdydami autizmo spektro sutrikimą turinčius vaikus.

Seminaro metu, pagalbos vaikui specialistės, parengtuose pranešimuose akcentavo, kad autizmo spektras yra labai platus, nuolat kintantis, dinamiškas ir gali apimti skirtingus simptomus bei sritis.  Vaikams, turintiems šį sutrikimą, gali būti sunku bendrauti su kitais žmonėmis, suprasti jų emocijas, klausytis ir laikytis taisyklių. Taip pat, autizmas gali turėti įtakos vaiko elgesiui, interesams ir pomėgiams.

Seminaro rengėjos dalinosi patarimais, kaip efektyviau bendrauti su autistiškais vaikais, suprasti jų poreikius ir pomėgius bei kaip sukurti draugiškesnę mokyklos ir visuomenės aplinką, užtikrinant, kad autistiški vaikai gautų tinkamą ugdymą, kuris atitiktų jų individualius poreikius.

Renginio  metu buvo akcentuojama, kad autizmas yra unikalus sutrikimas, su nuolat iškylančiais sunkumais, todėl svarbu, kad kiekvienam autistiškam mokiniui būtų suteikta individuali pagalba, atitinkanti jo poreikius ir galimybes.  Seminaro metu, rajono pagalbos mokiniui specialistai, aktyviai dalyvavo diskusijose bei išsakė savo nuomonę. Mes visi, kurie esame autistiškų vaikų ugdytojai, turime kurti draugiškesnę, šiuos vaikus įtraukiančią bendruomenę, kurioje kiekvienas vaikas gali pasiekti savo potencialą.

Nuotraukų autorius(-iai):
Birutės Razmanavičienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos