Gerumo akcija „Spaudžiu leteną“

Kiekvienas keturkojis turi savo istoriją

Sausio 11 dieną gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojo padėjėjos Liudmilos Kaškauskienės ir etikos mokytojos Ilonos Šukienės, į Utenos gyvūnų globos namus nuvežė akcijos „Spaudžiu leteną“ metu paaukotus pinigus ir surinktą labdarą gyvūnams.

Gerumo akcija vyko nuo lapkričio pradžios iki kalėdinių mokinių atostogų. Labdarą gyvūnams rinko visa mūsų gimnazijos bendruomenė. Galime pasidžiaugti, kad šiais mokslo metais akcija organizuota jau aštuntą kartą! Mums pasisekė surinkti nemažą kiekį šuniukų ir kačiukų sauso maisto, taip pat paaukota šiltų užklotų, pavadėlių, žaislų mažyliams. Akcijos metu pavyko surinkti net 320 eurų. Per aštuonerius metus pirmąkart buvome tokie dosnūs! Šie pinigai skirti labai reikalingai gyvūnų medicininei priežiūrai, sergančiųjų gydymui.

Pas gyvūnus

Dalyvavimas paramos akcijoje, aukojant gyvūnėliams - tai puiki proga ugdytis atsakomybės jausmą, atjautą silpnesniam, geranoriškumą ir, žinoma, susivienyti kilniam tikslui.

Šiemet aktyviausi akcijos dalyviai buvo priešmokyklinės ir pradinių klasių mokiniai. Vos paskelbus akcijos pradžią pirmieji gausias dovanas gyvūnėliams atnešė mažieji Neida Vaicekauskaitė, Aina Kazlaitė, Lukas Kulikauskas, Albertas Daniušis, Ažuolas Steponavičius, Lukas Ivanauskas, Denis Čiuvykin. Pirmokai  buvo labai vieningi – visi paaukojo gyvūnėliams. Antrokai – Matas Ivanauskas, Rimgaudas Narkevičius, Miglė Fedorovaitė, Viltė Kublickaitė, Marius Vaišnora, Gabrielius Byla, Motiejus Kuzma, trečiokai – Smiltė Girgždytė, Simas Miškinis, ketvirtokai– Saulė Šakėnaitė, Adelė Savickaitė, Gytis Litinskas, Emilė Verseckaitė, Jokūbas Kudeliovas, Kristupas Sidorovas, Adrija Siderkevičiūtė, Sandrius Pitrėnas, Pijus Bražiūnas taip pat pradžiugino meile gyvūnams, noriai ir geraširdiškai aukoję likimo nuskriaustiems šuniukams ir kačiukams.

Priešmokyklinukai

Smagu, kad neabejingų, geranoriškų mokinių atsirado ir vyresnėse klasėse, kurie, paraginti auklėtojų, ne tik pirko maistą gyvūnams, bet ir pildė mūsų akcijos simbolį – taupyklę Katiną valgykloje. Prie akcijos prisidėjo ir mokytojai, vadovai, mokyklos darbuotojai.

Nemaža paramos dalis surinkta mokykloje įvykusios Kalėdinės mugės metu.

Utenos gyvūnų globos namuose mus pasitiko darbuotoja Danguolė, kuri nuoširdžiai papasakojo apie gyvūnų prižiūrėtojos darbą, patiriamą džiaugsmą ir sunkumus, rūpinantis priglaustais skirtingo amžiaus, įvairaus charakterio, kartais ir  sunkiai sergančiais gyvūnais. Šiuo metu globojami apie 80 šuniukų ir daugiau nei 300 katinų. Visiems reikia ne tik maisto, bet ir dėmesio, tad visada laukiami savanoriai bei laikini globėjai.

Ukrainietė Veronika

Paskaitykite, ką pasakoja šeštokė Jorė Marcinkevičiūtė, vykusi į Uteną aplankyti gyvūnėlių:

„Nekantriai laukėme tos dienos, kai vyksime  į Utenos gyvūnų globos namus ir vešime mūsų mokykloje surinktas dovanas: maistą, antklodes, kraiką, žaislus, paaukotus pinigus.

Atvykę apžiūrėjome prieglaudą ir aplinką, susipažinome su darbuotojomis ir jų globotiniais. Juos glostėme,  kalbinome, džiaugėmės... Su viena iš darbuotojų pabendravome ilgiau. Dar prieš išvyką kartu su mokyklos karjeros specialiste Jovita Vainikevičiūte aptarėme klausimus, kuriuos pateiksime susitikimo metu, kad galėtume arčiau pažinti gyvūnų prižiūrėtojo profesiją, pasiskirstėme užduotimis - kas fotografuos, kas bus atsakingas už interviu. Tad daug klausinėjome. Gerb. Danguolė papasakojo apie gyvūnų priežiūrą, darbo dieną ir darbą. Darbuotojai turi gyvūnėlius pamaitinti, išvalyti narvus, sergantiems suduoti vaistukus, o šuniukus dar ir pavedžioti.

Akcijos dalyviai

Visų gyvūnėlių akys švytėjo lyg brangakmeniai, šuneliai džiaugėsi mus pamatę, o katinėliai taip pat buvo išsiilgę meilės. Sužinojome, kad vienoje pamainoje dirba trys darbuotojai, o gyvūnų - beveik keturi šimtai, todėl jiems nepakanka meilės ir dėmesio. Prieglaudos augintiniai laukia atsakingų šeimininkų,  kurie juos mylės ir prižiūrės, pasirūpins jaukiais ir šiltais namais, o darbuotojai savanorių, kurie galėtų jiems patalkinti“.

Apsilankę gyvūnų globos namuose mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su šilumos ir dėmesio išsiilgusiais gyvūnais, kartu gavo neįkainojamą gerumo pamoką.

 Ačiū visiems, vaikams ir suaugusiems, pasidalijusiems gerumu.

Autorius:
Ilona Šukienė

Nuotraukų autorius(-iai):
Ilonos Šukienės, Emilijos Dūdėnaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos