„Temidės“ II etape – treti

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-04-03
  • Kategorija: Didžiuojamės

„Būgiokų“ komanda

Teisinių žinių konkursas „Temidė“ organizuojamas kiekvieną pavasarį. Mūsų gimnazijos komanda, išbandžiusi jėgas pirmajame ture ir puikiai pasirodžiusi, buvo pakviesta kovo 28 dieną atvykti į Utenos policijos komisariatą ir dalyvauti II etape – žaidime „Temidės pabėgimo kambarys“. Čia rungtyniauti susirinko šešios komandos iš Anykščių, Molėtų, Visagino, Utenos, Ignalinos ir mes, Zarasų rajono Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos komanda „Būgiokai“. Ją sudarė Teotimas Arlauskas, Austėja Gaulytė, Aida Novatorovaitė, Ema Grigaitė ir Gustė Žilytė.

Sprendžia galvosūkį

Dėl palankių sąlygų šiemet visi dalyviai galėjo išbandyti savo jėgas ne virtualioje erdvėje, tačiau gyvai. Šis konkursas yra vienas iš unikalesnių, nes dalyviams tenka pademonstruoti ne tik savo žinias, bet ir gebėjimą mąstyti kritinėse situacijose, išnarplioti mįsles ir sudėlioti neatitikimus. Šiame žaidime prireikė ne tik loginio mąstymo, tačiau ir pastabumo. Užduotis ypatinga tuo, jog komanda per jai skirtą laiką turėjo išsilaisvinti, todėl teko pabūti detektyvais bei užpildyti aplankalą su teroristinio nusikaltimo duomenimis. Jame trūko keturių įkalčių, kurie buvo paslėpti kambaryje. Suvienijus jėgas, mūsų komandai pavyko išnarplioti bylą ir ištrūkti laiku. Deja, nors to padaryti nepavyko pirmiesiems, rezultatais vis tiek džiaugiamės – užėmėme trečiąją vietą iš šešių galimų.

Susikaupę atlieka užduotis

Šis konkursas mums suteikė galimybę praplėsti savo žinias ir nors trumpam atitrūkti nuo kasdienybės, leidžiant laiką smagiai ir turiningai. Dėkojame konkurso organizatoriams už įgytą neįkainojamą patirtį ir direktoriaus pavaduotojai ugdymui Vandai Normantienei už paskatinimą dalyvauti. Tikimės, jog kitais metais vėl galėsime išmėginti savo jėgas ir galbūt netgi patekti į trečiąjį etapą.

Austėja Gaulytė, IIIg klasė.

Nuotraukų autorius(-iai):
Liudviko Komkos

Nepamirškite padėkoti autoriui