Mokytojų diena gimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Nedaug yra žmonių, kuriems ruduo asocijuojasi su pradžia, prabudimu, naujomis jėgomis ir patyrimais. Tik mokytojams metai prasideda rugsėjį. Tad simboliška, kad ir jiems skirta diena sutampa su auksiniu rudeniu. Ruduo  žarsto lapų  auksą, o mokytojas -  žinias ir išmintį. Jis kuria vaikų ateitį.

Spalio 5 dienos rytą mokytojai, gerai nusiteikę, skubėjo į gimnaziją. Čia jų laukė ne viena staigmena.

Edukacija mokytojams

Technologijų mokytojas Dalius Dūdėnas mokytojams vedė edukaciją. Kvietė išbandyti, patirti ir išgyventi, prisiliesti prie savo pasąmonės kūrybinio proceso, giliau pažinti save tokį, koks esi. Mokytojams teko ir piešti, ir kurti pasakas. O pasakos išėjo tikrai įdomios ir nenuobodžios, nes kiekvienas mokytojas į lapą turėjo įrašyti po vieną sakinį, pratęsiantį pasakojimą. Netruko geros nuotaikos ir gardaus juoko, netikėtumų skaitant pasakas. Edukacija tikrai pavyko, nes jai pasibaigus dar niekas nenorėjo skirstytis.

Sveikina svečiai iš Antazavės

Tą dieną visus mokytojus sveikino Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, Antazavės seniūnas Algirdas Lekaveckas bei Antazavės bendruomenės pirmininkė Danutė Skardinskienė. Gėles, saldžias dovanėles bei gražiausius žodžius jie skyrė mokytojams. Dėkojo už rūpestį, kantrybę, šilumą bei linkėjo neblėstančios energijos ir optimizmo. Mokinių taryba mokytojus vaišino vieno kąsnio sumuštinukais.

Dainuoja Uršulė

Mokytojo diena - puiki proga pasakyti visus sukauptus padėkos žodžius. Abiturientai mokytojams surengė trumpą koncertą. Dainavo antrokė Austėja Markevičiūtė, dešimtokė Uršulė Krikščionaitytė, sveikino vienuoliktokas Markas Jarmalavičius, o renginį vedė abiturientės Gabrielė Grižaitė bei Viltė Urbanaitė. Kiekvienam mokytojui įteikė po rožės žiedą, vaišino arbata, kava bei pačių mokinių keptais saldumynais. Buvo šilta, jauku, smagu.

Vedėjos Greta ir Viltė

Dešimtokai tradiciškai pasveikino mokytojus pensininkus, anksčiau dirbusius mūsų gimnazijoje. Aplankė juos ir įteikė pačių pagamintus atvirukus.

O kad šventė tikrai pasijaustų, mokytojai išvyko į Panevėžio Juozo Miltinio teatrą, kur žiūrėjo įkvepiančią Aleksandr Špilevoj pjesę, „Neišmoktos pamokos“.

Visą dieną gimnazijoje tvyrojo šventinė nuotaika, šypsenos puošė mokytojų ir mokinių veidus, kvepėjo kava, akis džiugino gėlės.

 

 

Autorius:
Vanda Normantienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukų autorius(-iai):
Dainora Biliūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos