Kvietimas išlikti ramiems ir budriems

  • Paskelbė : Administratorius
  • Paskelbta: 2023-10-17
  • Kategorija: Pranešimai

Nuo praėjusio penktadienio Lietuvoje stebima gerai organizuota kibernetinė ataka, kuria siekiama sutrikdyti spec. tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje. Įvairios įstaigos į elektroninius paštus pradėjo gauti grasinančius laiškus. Dalis laiškų nukeliauja į šiukšles (spam‘ą), dalis prasiskverbia pro apsaugas. Po šių kibernetinių atakų Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje sustiprinta elektroninio pašto dėžučių apsauga, kuri nepraleidžia kibernetinių atakų laiškų, kenkėjiškų žinučių apie gautus piniginius palikimus ir kitų kibernetinių šiukšlių. Apsauga veikia - šiandien gimnazijos nepasiekė jokia kibernetinės atakos žinutė.

Informuoju, kad gimnazijos patalpos atidžiai stebimos vaizdo kamerų pagalba. Įėjimus į pastatus, koridorius ir kitas patalpas fiziškai stebi jas prižiūrintis personalas. Gimnazijos ir ugdymo skyriaus „Sartukas“ ugdymo aplinka yra saugi. Ugdymas vykdomas įprastine tvarka. Reagavimas į bet kokią įtartiną ar pavojingą informaciją vykdomas vadovaujantis policijos pateiktomis rekomendacijomis.

Kviečiu visą gimnazijos bendruomenę elgtis atsakingai, išlikti budriems ir ramiems, nuraminti aplinkinius ir nepasiduoti provokacijoms.

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos direktorė Dalia Deinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos