Akcija „Pūsk balioną, o ne dūmą“

  • Paskelbta: 2022-11-19
  • Kategorija: Renginiai

Kieno plaučiai stipresni?

Lapkričio 17 dieną mūsų gimnazijoje buvo organizuotos veiklos, skirtos Tarptautinei nerūkymo dienai, kuri kasmet minima lapkričio mėnesio trečiąjį ketvirtadienį. Ši diena - puiki proga atkreipti rūkančiųjų mokinių dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo sveikatos labui.

Gimnazijos fojė esančiame elektroniniame stende buvo rodomi edukaciniai filmukai apie įprastinių tabako ir elektroninių cigarečių daromą žalą žmogaus sveikatai.

Žiūrovų irgi netrūko

Vyko akcija „Pūsk balioną, o ne dūmą“, kurioje galėjo dalyvauti visi norintys mokiniai. Greičiausiai pripūtę balionus gavo dovanėles.

Įprastinių tabako cigarečių rūkymas yra susijęs su lūpų, burnos ertmės ir ryklės, gerklų, trachėjos, bronchų ir plaučių piktybiniais navikais, kraujotakos ir kvėpavimo sistemų ligomis. Pasyvus rūkymas taip pat kelia pavojų sveikatai, kadangi iškvepiamuose tabako dūmuose yra  vėžį sukeliančių medžiagų.

Akcijos dalyviai

Elektroninių cigarečių vartojimas itin greitai plintantis žalingas įprotis, apie kurio ilgalaikes pasekmes bus žinoma tik po keleto dešimtmečių. Kol kas galima kalbėti tik apie trumpalaikes neigiamas pasekmes, kai eksperimentavimas su įvairiomis medžiagomis dedamomis į elektroninių cigarečių skysti gali baigtis sunkiu sveikatos sutrikdymu ar net mirtimi.

Autorius:
Ligita Gaulytė, visuomenės sveikatos specialistė

Nuotraukų autorius(-iai):
Jurgitos Kazlienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos